До гасіння пожеж на Луганщині залучили армію й Нацгвардію

 

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 7 липня, провів термінову нараду щодо ліквідації лісової пожежі на території Новоайдарського району Луганської області.

Про це повідомляє пресслужба офісу президента України.

“На виконання завдання глави держави у вівторок до гасіння пожежі були залучені підрозділи Національної гвардії та Збройних сил України. Крім того, до місць займання направлені додаткові сили ДСНС із Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей”, – йдеться у повідомленні.

Загалом до гасіння пожежі залучено близько 360 осіб та 85 одиниць техніки.

У нараді взяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, керівник офісу президента Андрій Єрмак та його заступник Кирило Тимошенко, а також голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

Як інформувала “Новинарня“, вранці 7 липня поблизу Сєвєродонецька у Новоайдарському районі Луганської області загорівся ліс, протягом дня площа пожежі сягнула 85 гектарів і перекинулася на два сусідні селища – Осколонівку та Смолянинове.
Вогонь знищив понад сотню будинків. За даними ДСНС, внаслідок пожеж щонаймеше п’ятеро людей загинули, ще дев’ять – госпіталізовані.

Читайте також:
Пожежа в одеському коледжі: поета Хаєцького звільнили із СІЗО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна