Масштабні пожежі на Луганщині визначили надзвичайною ситуацією у регіоні

 

Пожежі у Луганській області класифікували як надзвичайну ситуацію регіонального рівня природного характеру з загрозою набуття ознак державного рівня.

Про це в четвер, 9 липня, повідомив голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації, голова регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Сергій Гайдай, передає “Еспресо”.

Зараз спеціалісти проводять оцінку втрат населення для подальшої виплати компенсацій.

Гайдай також доручив забезпечити підвезення дітей, які складатимуть ЗНО з української мови у Сєвєродонецьку та Новоайдару.

Як доповів начальник ГУ ДСНС у Луганській області Михайло Пшик, реальної загрози поновлення пожежі немає.

Начальник ГУНП у Луганській області Сергій Колесник зазначив, що Нацполіція зареєструвала 149 повідомлень про загоряння.

Порушено три кримінальні справи, зокрема й за можливим фактом підпалу.

Як інформувала “Новинарня“, 6 липня поблизу села Осколонівка Новоайдарського району на території Боровського та Охтирського лісництв виникла лісова пожежа на площі близько 50 га. 7 липня пожежу було локалізовано, але у зв’язку з поривчастим вітром та високою температурою повітря пожежа поширилася на село Смолянинове.
Унаслідок пожежі загинули п’ятеро людей, дев’ять осіб були госпіталізовані.
На засіданні ТКГ 8 липня Україна вимагала повного припинення вогню через пожежі на Луганщині.

Читайте також:
ТКГ: ворог дав гарантії безпеки авіації ДСНС для гасіння пожеж на Луганщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна