Україна посилила обороноздатність на кримському напрямку, – Наєв

 

В України немає даних про підготовку атаки Росії з півдня, однак військове керівництво посилило всі види розвідки, від якої щодня надходить інформація.

Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв в коментарі журналістам “РБК-Україна”.

Він підкреслив, що бойова служба переведена на посилений режим, а військові відпрацювали спільні дії з Національною поліцією, Службою безпеки України та Нацгвардією.

“Ми чітко розуміємо всі сценарії розвитку ситуації на цьому напрямку і адекватно оцінюємо можливості Збройних сил РФ щодо нарощування військової сили за короткий час. Тому вже виконали певну частину робіт по підвищенню бойових можливостей наших військ на цьому напрямку і продовжуємо цю роботу кожен день. Ситуація контрольована”, – сказав Наєв.

Крім того, голова правління “Українського мілітарного центру” Тарас Чмут розповів, що на півдні України вже готові сили, щоб стримувати атаки ворога і з моря, і з суші.

“Там є бригада морської піхоти, артилерійський полк, який озброєний “Гіацинтами”, “Ураганами” і “Градами”, а також фактично найпотужніша зброя, яка у нас там є – це авіація: вертольоти, бомбардувальники і винищувачі”, – зазначив він.

Як інформувала “Новинарня“, раніше президент американської Jamestown Foundation Глен Говард зазначав, що посушливе літо в Криму може спонукати Російську Федерацію перейти до активних дій у Херсонській області, щоб отримати контроль над Північно-Кримським каналом. Таке ж припущення висловлює і колишній глава уряду АР Крим, екснардеп Сергій Куніцин (нині – голова Консультативної ради у справах ветеранів війни).

На початку червня стало відомо, що на території Херсонської та Миколаївської областей військові та правоохоронці посилили охорону об’єктів критичної інфраструктури через загрозу можливого вторгнення російських військ.

Наприкінці червня військові звітували, що один із підрозділів морської піхоти відпрацював десантування посадковим способом на територію одного із важливих об’єктів у виключній морській економічній зоні України, та приступив до умовної його оборони.

Екскомандувач Збройних сил США в Європі генерал Бен Ходжес раніше припустив, що через посушливе літо в окупованому Криму Російська Федерація під прикриттям військових навчань “Кавказ-2020” може захопити дамбу в Херсонській області.

За інформацією Головного управління розвідки, під час військових навчань Росії “Кавказ-2020” у Південному військовому окрузі участь візьмуть близько 120 тисяч осіб та близько чотирьох тисяч одиниць техніки.
В ході показової фази навчання не виключаються демонстраційні дії провокаційного характеру.

Читайте також:
Поправку до конституції РФ вносять, аби не повернути Крим Україні, – російський політик

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна