“Спілкування” з газом: у Житомирі побили лідера Партії Шарія. ВІДЕО

http://zhzh.com.ua/news/2020-06-22-7088

 

У Житомирі активісти відвідали офіс Партії Шарія, щоб “поспілкуватися” з її представниками. Коли голова обласного осередку ПШ Сергій Нікулін застосував проти опонента сльозогінний газ, його побили.

Інцидент стався близько 14:00 у понеділок, 22 червня, в ТЦ “Спорттовари” на вулиці Михайлівській, це на третьому поверсі розташований офіс Партії Шарія.

Відео інциденту із камери спостереження на поверсі ТЦ опубліковане в інтернеті.

На відео можна побачити, як двоє чоловіків підходять до офісу з символікою Партії Шарія на дверях, звідти виходить чоловік у червоній футболці (Нікулін). Під час конфліктного спілкування він застосовує проти одного з гостей газ із балончика. Гість б’є його рукою, Нікулін падає, намагається захищатися газом, але отримує ще кілька ударів руками й ногами.

Сергій Нікулін після побиття

“Ситуація така – хлопці прийшли поспілкуватися, а «представники Шаріка» почали принижувати учасників АТО, запшикали хлопців газовими балонами, у відповідь отримали опір”, – розповів “Журналу Житомира” на умовах анонімності один з учасників вищеописаних подій.

За повідомленням місцевих ЗМІ, на місце події виїжджали працівники поліції, за заявою потерпілого відкрили провадження.

“За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження з ознаками правопорушень статті 194 (пошкодження майна) і статті 125 (легкі тілесні ушкодження). Триває встановлення причетних осіб та їхнє місце знаходження”, – розповіли в пресслужбі ГУ Національної поліції в Житомирській області.

В ГУ НП зазначили, що чоловік (Нікулін) звернувся із заявою в поліцію, попередньо в нього діагностовано забої і садна.

У Партії Шарія заявили, нібито нападник, який бив їхнього житомирського представника Нікуліна – активіст “Азовського руху” і партії “Національний корпус”, ветеран полку “Азов” Роман Боровик із позивним “Сатана”.

Нагадаємо, 17 червня в Києві, під офісом президента України, Партія Шарія провела мітинг “на захист свободи слова”. “Шаріївці” виступили проти грубого поводження українських активістів із працівниками їхніх видань.

Під час акції, а також після неї сталося кілька конфліктів між активістами “Нацкорпусу” (“Азовського руху”) та інших українських сил з учасниками мітингу. На станції метро “Театральна” прибічники Шарія напали та побили двох опонентів, зокрема ветерана АТО. Невдовзі, на тій самій платформі в метрополітені, праві активісти побили “шаріївців”.

Із наближенням чергових виборів проросійський пропагандист, блогер Анатолій Шарій розвинув активну політичну та інформаційну діяльність. Його представники під виглядом працівників ЗМІ присутні на багатьох вуличних акціях, протестах тощо (як-то на подіях навколо суду у справі Стерненка), чим провокують конфлікти. Іноді їх охороняють молодики спортивного вигляду. Крім іншого, Шарій загострює мовне питання, зокрема через нього почалася акція бойкоту мережі “Макдональдз” в Україні, яка в меню не використовує російську мову.

Журналіст Анатолій Шарій із 2012 року переховується від кримінального переслідування за кордоном.

На виборах 2019 року проросійська Партія Шарія здобула 2,23% (327 тис. голосів). Його медіаресурси також мають офіційну реєстрацію.

Патріотичне середовище в Україні активно протидіє Шарію, який діє в руслі російської пропаганди та часто використовує матеріали, отримані очевидно від влади РФ.

Читайте також:
“Активність ОПЗЖ і Шарія – це спроба запустити процес “Київської народної республіки”

У Миколаєві “Нацкорпус” приніс труну під офіс “Партії Шарія”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна