“Активність ОПЗЖ і Шарія – це спроба запустити процес “Київської народної республіки”

 

Юрій Гончаренко
громадський діяч, співзасновник Національно-консервативного руху, віце-президент Фонду підтримки демократичних ініціатив, активіст Руху опору капітуляції

(FB)

Запуск силового проєкту ОПЗЖ під проводом Іллі Ківи, вулична активізація Шарія – це не тільки повернення в Київ вуличної війни, яку проросійські сили та ліваки програли в кінці нульових. Це в першу чергу спроба запустити процес “Київської народної республіки”.

Кремль пішов ва-банк, і не тільки в Україні. Події в США – це очевидне розкриття всіх російських “консерв” і агентури, які в них тільки там були. Бо іншого шансу перемогти головного геополітичного ворога в них може й не бути.

Повертаючись до наших справ, зрозуміло, що Росія використовує наявність у вищому керівництві держави своїх агентів. Поки вони при посадах. Розрахунок – у момент пікового протистояння з Банкової мають піти відповідні команди. І захист для бойовиків.

Тут теж росіяни йдуть ва-банк, бо підтримка Зеленського поступово падає, події в країні стають більш гарячими – і жодних гарантій, що чинна влада протримається більше ніж пів року, немає. Так само нема жодних гарантій, що головні агенти впливу Росії, насамперед Єрмак, на осінь втримаються у владі.

Кремль мріє знищити Україну як державу. Жодних ілюзій тут не існує. Проте частина нашого політикуму чомусь лояльно ставиться до прямої російської агентури. Домовляється з ними. Має спільний бізнес.

Хочу всім нагадати історію Донецька, коли деякі українські політики й олігархи пробували грати в певні політичні ігри, самовпевнено розраховуючи втримати ситуацію під контролем. Підтримуючи різні, в тому числі й силові проекти. Не вийшло.

Чому ж ви думаєте, що бойовики в Києві будуть якісь інакші?

Читайте також:
ОПЗЖ, Дубінський та вигнані “слуги” оскаржують у КСУ амністію учасників Майдану

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна