Степанов “дозволив” не носити маски на пляжі

 

На пляжі носити захисну маску необов’язково, але необхідно дотримуватися соціальної дистанції не менш ніж півтора метра від інших людей.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу в суботу, 20 червня.

На запитання, чи повинні відвідувачі пляжів бути в масках і хто стежитиме за тим, чи дотримуються вони правил протиепідемічної безпеки, міністр зауважив, що на відкритому повітрі носити маску “необов’язково”.

“Обов’язковим є користування маскою у транспорті, в приміщеннях – там, де є велике скупчення людей і неможливо дотримуватися соціальної дистанції не менше ніж півтора метра одне від одного”, – нагадав очільник МОЗ.

“Якщо ми говоримо про пляж, то, відповідно, шезлонги, місця між громадянами повинні бути не менш ніж за 1,5 метра один від одного. Оскільки йдеться про перебування на повітрі, то носіння масок у даному випадку не є обов’язковим. Але обов’язкове дотримання соціальної дистанції”, – наголосив Степанов.

Він також уточнив, що слідкувати за дотриманням обмежувальних заходів повинні органи місцевого самоврядування разом із Держпродспоживслужбою.

Нагадаємо, найбільша ймовірність заразитися коронавірусом – це близький контакт з інфікованою людиною. Адже вірус SARS-CoV-2 поширюється передусім повітряно-крапельним шляхом, тобто з дрібними крапельками слини, які розлітаються при кашлі, чханні й розмові.

Про те, чи є небезпека підхопити “корону” під час купання у солоній чи прісній воді, читайте в матеріалі “Новинарні“: Сонце, море і… COVID? Чи знищать коронавірус ультрафіолетові промені й солона вода.

Читайте також:
Коронавірус: інфекціоніст пояснила,
чому спека може стати додатковим фактором ризику зараження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна