Венедіктова заявила про закриття трьох проваджень проти Порошенка

 

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила про закриття трьох кримінальних проваджень, у яких фігурував експрезидент Петро Порошенко.

Про це вона сказала на брифінгу в четвер, 18 червня, повідомляє “Укрінформ“.

“На минулому тижні три провадження – стосовно призначення прем’єр-міністра за відсутності коаліції, втручання в діяльність ОАСК, призначення членів Вищої Ради правосуддя — ці три провадження були закриті за відсутності складу злочину”, – зазначила Венедіктова.

Генпрокурор уточнила, що ці провадження раніше були внесені в ЄРДР за заявою колишнього заступника голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова.

Венедіктова також підтвердила, що існує провадження щодо розпалювання міжрелігійної ворожнечі при створенні Православної церкви України.

“Чому вона (інформація про цю справу — “Н”) спливла сьогодні — мені невідомо”, – уточнила Венедіктова.

Водночас генпрокурор зазначила, що “у нас тисячі проваджень фактових є, і що стосується Порошенка, їх там до 20”.

Венедіктова наголосила, що “ніхто у нашій країні не має відкривати провадження, щоб здійснювати політичний тиск”. “Але якщо є справи, і їх багато, їх треба або закривати, або йти з ними в суд, і нехай суд вирішує, виносить по них рішення, і це правильно, демократично, це правова держава” – зазначила генпрокурор.

Як інформувала “Новинарня“, 18 червня Печерський райсуд Києва відклав на два тижні засідання щодо обрання запобіжного заходу п’ятому президенту Петрові Порошенку у справі про призначення заступника голови СЗР. При цьому прокурори просили вже про особисте зобов’язання для Порошенка, а не про арешт і заставу в 10 млн грн.

Раніше цього дня посольство США в Україні заявило, що система правосуддя не повинна використовуватися для зведення політичних рахунків.

Читайте також:
ДБР за дорученням Венедіктової оголосило про підозру Порошенку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.