Посольство США в Україні: Система правосуддя не повинна використовуватися для зведення політичних рахунків

 

Посольство Сполучених Штатів в Україні закликало українську владу не використовувати правосуддя для політичних переслідувань опонентів.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в дописі, розміщеному на офіційній сторінці диппредставництві США в фейсбуці і твіттері.

“В умовах демократії усі громадяни заслуговують на рівне на справедливе ставлення до себе відповідно до закону. Система правосуддя не повинна використовуватися для зведення політичних рахунків“, – зазначено в повідомленні.

Варто зазначити, що посольство США в Києві видало цю заяву в день, коли в Печерському районному суді обиратимуть запобіжний захід для п’ятого президента  Петра Порошенка  у справі про можливі порушення при призначенні заступником глави Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Напередодні десятки громадських діячів України підписали ініційоване “Рухом опору капітуляції” “Публічне звернення до урядів демократичних держав та міжнародних організацій про політичні переслідування в Україні”. Вони закликали “поставити питання про несумісність політичних репресій з євроатлантичним курсом, що офіційно задекларований в Конституції України”.

Читайте також:
Офіс генпрокурора проситиме арештувати Порошенка з альтернативою 10-мільйонної застави

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна