Убивство “Сармата”: активісти пікетували ОПУ та ОГП й оголосили голодування

 

Під офісом генерального прокурора та офісом президента відбулися акції протестів побратимів вбитого у 2018 році добровольця Віталія Олешка на позивний “Сармат”.

Про це у вівторок, 9 червня, повідомляють журналісти “Громадського”.

До акції долучилося до сотні людей. Їхній протест став наслідком звільнення з-під варти чотирьох обвинувачених у вбивстві Віталія Олешка.

“Наша найголовніша мета — відправити вбивць в СІЗО. А також розібратися з бердянською колегією суддів — чому вони ухвалили таке рішення. Зміна запобіжного заходу на домашній арешт не має можливості на апеляцію. Решта ж, хто залишився в СІЗО, це право зберегли. Це абсурд”, — заявив побратим вбитого Олешка Антон Пшеничний.

Активісти заявили, що під ОПУ планують лишатися до останнього — допоки не будуть виконані їхні вимоги, тобто не повернуть до СІЗО чотирьох обвинувачених.

Крім того, декілька учасників пікету оголосили голодування: Антон Пшеничний, Олександр Печніков, Саввон Вадим та Тарас Констанчук.

Читайте також:
Убивство Сармат замовне, сліди ведуть за межі Запорізької області, – Аброськін

Як повідомляла “Новинарня“, у Бердянську 31 липня 2018 року застрелили колишнього бійця добровольчого батальйону “Донбас” Віталія Олешка, позивний “Сармат”, який був громадським активістом і скандальним бізнесменом. У чоловіка стріляли ззаду із рушниці на території готелю, який він збудував.

Генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що один із підозрюваних у вбивстві Олешка був бійцем розформованої роти міліції спецпризначення “Торнадо”.

Начальник управління Нацполіції в Запорізькій області Сергій Коміссаров заявляв, що поліція опрацює версію щодо причетності народного депутата  Олександра Пономарьова (група “Воля народу”) до вбивства”Сармата”, який йому протистояв у Бердянську.

16 грудня у міжнародному аеропорту “Харків” правоохоронці затримали Євгена Бродського, підозрюваного у замовленні вбивства бердянського активіста. За версією поліції, він може бути одним із замовників.
Бродський під час обрання йому запобіжного заходу у суді заявляв, що не був знайомий з Олешком.

Народні депутати Пономарьов і Валентиров, яких поліція викликала як свідків у справі вбивства Віталія Олешка, 20 липня 2019 року не з’явилися на допит.

Читайте також:
Убивство АТОвця Олешка: прокуратура висунула підозру чотирьом особам

Суд відпустив з-під варти головного підозрюваного у вбивстві “Сармата”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна