Убивство Сармат замовне, сліди ведуть за межі Запорізької області, – Аброськін

 

Вбивство громадського активіста, АТОвця і бізнесмена Віталія Олешка “Сармата” в Бердянську є замовним.
Про це перший заступник Голови Нацполіції – начальник кримінальної поліції повідомив у четвер, 9 серпня, під час оперативної наради у Бердянську за участі керівництва поліції Запорізької області та прокуратури міста.

Під час наради були обговорені основні версії умисного вбивства. Крім того, учасники наради визначили напрямки роботи з їх відпрацювання усіма службами поліції, задіяними у розслідуванні, повідомили в прес-службі Нацполіції.

У ході розслідування вбивства мешканця Бердянська було прийнято рішення про зміну підслідності. Так, відучора розслідуванням цього кримінального провадження  займаються слідчі Слідчого управління поліції Запорізькій області під процесуальним керівництвом прокуратури області, ведеться в повідомленні.

Під час наради були обговорені основні версії умисного вбивства та визначені напрямки роботи з їх відпрацювання усіма службами поліції, які задіяні у його розслідуванні.

В’ячеслав Аброськін зазначив, що на даний час слідством розглядаються три основних версії вбивства.

«Перша версія – злочин вчинено особами, які входять до злочинних організацій. Також ми розглядаємо версії вчинення цього злочину через активну громадську або підприємницьку діяльність вбитого», – наголосив перший заступник Голови Нацполіції.

Він додав, що на даний час поліція Запорізької області встановлює всіх учасників злочину.

«У нас є всі підстави вважати, що це – замовне вбивство. Сліди ведуть за межі Бердянська та Запорізької області. Наразі ми встановлюємо всіх його учасників: від виконавців та посібників до замовників. Є певні напрацювання. Впевнений, що найближчим часом будуть затримані усі причетні до скоєння вбивства», – підкреслив Аброськін.

Читайте також:
Підозрюваного у вбивстві АТОвця Сармата в Бердянську відправили під арешт

Убивство АТОвця Олешка: прокуратура висунула підозру чотирьом особам

Генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив, що один із підозрюваних у вбивстві учасника бойових дій, активіста Віталія Олешка був бійцем розформованої роти міліції спецпризначення “Торнадо”.

Начальник управління Нацполіції в Запорізькій області Сергій Коміссаров заявляв, що поліція опрацює версію щодо причетності народного депутата  Олександра Пономарьова (група “Воля народу”) до вбивства”Сармата”, який йому протистояв у Бердянську.

Побратими Олешка у коментарі “Громадському” зазначали, що жодних конфліктів з учасниками АТО в Олешка не було.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна