Підозрюваного у вбивстві АТОвця Сармата в Бердянську відправили під арешт

 

Бердянський районний суд Запорозької області обрав запобіжний захід для Артема Матюшина – одного з підозрюваних у вбивстві учасника АТО, громадського активіста й бізнесмена Віталія Олешка “Сармата”. Його відправили під арешт на два місяці без можливості внесення застави.

Про це в п’ятницю, 3 серпня, повідомив із зали суду кореспондент “Громадського“.

Матюшину інкримінують умисне вбивство за попередньою змовою групою осіб. У разі доведення йому загрожує довічне ув’язнення.

Артему Матюшин є уродженцем Макіївки Донецької області та проживає у Дніпрі. У 2014 році від був бійцем роти МВС” Торнадо”, надалі перейшов у “Донбас”.
За даними слідства, чоловіка  підозрюють у тому, що він вистрілив з обрізу мисливської рушниці в Олешка, внаслідок чого той загинув, а після цього Матюшин та інші троє підозрюваних (Ломака,  Владимиренков і Обухов) втекли з місця злочину на двох авто, “Таврія” та “Мазда”. Пізніше їх затримала поліція у Василівці.

Побратими загиблого Маджаров, Пшеничний та Печников, які були поруч із “Сарматом” під час вбивства, упізнали Артема Матюшина як нападника.

Прокуратура клопотала про запобіжний захід тримання під вартою, наголошуючи на ризиках втечі, впливу на свідків, а також перешкоджання слідству.

Сам підозрюваний зазначив, що не має відношення до злочину, а того дня приїхав з друзями на відпочинок.

Слідчий Олексій Мартим’янов наголосив, що наразі встановлюють  факт імовірної причетності до злочину інших осіб, а саме – замовників та організаторів.

3 серпня суд обиратиме міру запобіжного заходу й іншим трьом підозрюваним у причетності до вбивства Віталія Олешка.

Читайте також:
Убивство АТОвця Олешка: прокуратура висунула підозру чотирьом особам

Генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив, що один із підозрюваних у вбивстві учасника бойових дій, активіста Віталія Олешка був бійцем розформованої роти міліції спецпризначення “Торнадо”.

Начальник управління Нацполіції в Запорізькій області Сергій Коміссаров заявляв, що поліція опрацює версію щодо причетності народного депутата  Олександра Пономарьова (група “Воля народу”) до вбивства”Сармата”, який йому протистояв у Бердянську.

Побратими Олешка у коментарі “Громадському” зазначали, що жодних конфліктів з учасниками АТО в Олешка не було.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна