Убивство АТОвця Олешка: прокуратура висунула підозру чотирьом особам

 

У справі про вбивство ветерана АТО, бердянського активіста і бізнесмена Віталія Олешка (“Сармата”) повідомили про підозру чотирьом особам.
Про це повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

“Чотирьом особам повідомлено про підозру за п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України у вчиненні за попередньою змовою групою осіб умисного вбивства активіста в Бердянську Запорізької області”, – заявив представник ГПУ у “Фейсбуці”.

Як зазначив Лисенко, “зловмисники були затримані відповідно до ст. 208 КПК України в результаті спецоперації “Сирена” у день вчинення вбивства, 31 липня, на стаціонарному посту поліції у Василівці Запорізької області”.

Нині до суду готують клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, триває слідство.

Як раніше стало відомо, за підозрою у вбивстві екс-бійця батальйону “Донбас” Віталія Олешка “Сармата” був затриманий зокрема боєць розформованої роти МВС “Торнадо” Артем Матюшин.
Про це розповів колишній замкомроти “Торнадо”, нині засуджений і ув’язнений Микола Цукур на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Підозрюваний у вбивстві Віталія Олешка Артем Матюшин. Фото: ФБ Семен Кабакаєв

“Це Артем Матюшин, уродженець Донецької області. У минулому проходив службу в підрозділі “Торнадо”. Артем у батальйоні пройшов курс підготовки снайперів. Брав участь у бойових діях. Був дисциплінований, тверезий і вміло поводився зі зброєю…” – написав він.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна