Поліція затримала підозрюваних у вбивстві “Сармата”, але мотиву ще не знає

 

Поліція поки що не може назвати мотив убивства учасника АТО і громадського активіста Віталія  Олешка “Сармата” і буде відпрацьовувати всі версії.

Про це під час брифінгу розповів начальник ГУ НП в Запорізькій області Сергій  Коміссаров, повідомляє “Українська правда“.

“Економічна діяльність – він колишній підприємець, політична діяльність… поліція буде відпрацьовувати всі версії. На сьогодні я не можу докладно відповісти, які мотиви цього злочину”, – додав він.

За словами Коміссаров, організована злочинна група підготувала автомобіль на “євробляхах”, щоб втекти з області після вбивства і “замести сліди”. А для виконання самого вбивства в Бердянську використали інший автомобіль.

“В ході оперативно слідчих дій вдалося з’ясувати, що ймовірні злочинці можуть пересувалися на автомобілі іноземного виробництва, на постах перевірялися всі автомобілі, завдяки цьому ми вийшли на злочинців, відпрацювали камери спостереження”, – сказав очільник обласної поліції.

Він наголосив, що саме камери спостереження зіграли вагому роль в розкритті цього злочину.

“У результаті оперативних заходів на одному з постів вони (злочинці – “Н”) були встановлені, а на іншому їх уже чекали правоохоронці і вони були затримані”, – сказав Коміссаров.

“Після затримання, завдяки свідкам злочину, завдяки камерам спостереження було ідентифіковано особу, яка брала безпосередню участь у злочині“, – наголосив він.

Наразі затриманим оголошено про підозру за ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) і вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Крім того у справі затриманий місцевий житель Бердянська, що надав автомобіль, за допомогою якого скоїли злочин.

Через таємницю слідства Коміссаров не повідомив більше деталей, але зазначив, що поліція працює.

Також він відмовився відповідати на питання про замовника вбивства, але зазначив, що вік затриманих – від 30 до 40 років.

За словами начальника обласного ГУ НП, виконавці злочину не живуть на території Запорізької області, вони приїхали в Бердянськ і готувалися до скоєння вбивства більше двох діб.

За його словами, поки що затримані мовчать і не дають показів.

Як писала “Новинарня“, 43-річного Сармата вбили пострілом у спину 31 липня. Повідомлялося, що двоє людей приїхали на червоному автомобілі, ймовірно марки “Таврія”, увійшли на подвір’я приватного готелю, що належить родині Олешка, і вистрілили в спину активісту із двоствольної рушниці.

Підозрюваний у вбивстві Віталія Олешка. Фото: ФБ Семен Кабакаєв

Ввечері того ж дня поліція затримала підозрюваного у вбивстві. Про це написав у “Фейсбуці” активіст Семен Кабакаєв. Загалом він повідомив про затримання чотирьох осіб.

У Нацполіції повідомили, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Читайте також:
У Херсоні облили кислотою громадську діячку Катерину Гандзюк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна