“Кава без притягнення”: Зеленський із почтом показово порушив карантин у Хмельницькому

доповнено

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до міста Хмельницький в порушення карантинних вимог та приписів Кабінету Міністрів пив каву та відпочивав у внутрішньому приміщення кав’ярні. При цьому його супроводжували близько десятка осіб – керівник офісу президента Андрій Єрмак, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, охоронці, помічники, фотограф, мер міста і голова ОДА, інші супроводжуючі особи.

Про це у середу, 3 червня, повідомила пресслужба ОП в фейсбуці.

У ФБ-дописі з відповідним фото зазначено:

“…Зеленський прогулявся центральною частиною міста Хмельницького та скуштував кави в місцевій кав’ярні.
«Крута кава у Хмельницькому! Ароматна і смачна! Перші кафе виходять з карантину, оговтуємося потихеньку від коронавірусної епідемії», – зауважив Володимир Зеленський.
Вечорами в цій частині міста зазвичай збирається багато молоді. А візит Глави держави взагалі викликав неабиякий ажіотаж – містяни оточили кав’ярню одразу, бажаючи привітатися з Президентом та зробити фото”.

Як відомо, на нинішньому етапі протиепідемічних заходів в Україні кафе, бари й ресторани можуть працювати тільки на виніс, робити доставку або обслуговувати клієнтів на літніх майданчиках. За порушення цих вимог передбачена адміністративна відповідальність.

Заборона діє до 5 червня.

При цьому навіть на терасах кав’ярень заборонено перебувати більше як чотирьом відвідувачам одночасно. На світлині ж всередині кафе L’Umore (“Гумор”) за столиком разом із президентом присутні щонайменше шість осіб, і всі – без масок.

За даними місцевих медіа, компанію Зеленському складали голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет, а також міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

Згодом, мер Симчишин розповів представникам ЗМІ, що з президентом була “абсолютно нормальна конструктивна розмова про ті об’єкти, які важливі для Хмельницького”, їх фінансування тощо.

Причиною, чому президент із почтом порушили карантинні обмеження, назвали “нестандартну ситуацію”: мовляв, на вулиці йшов дощ.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що ресторани й кафе з відвідувачами в залах працюватимуть не раніше 10 червня.

Президент Зеленський називав “бандитом” мера міста Черкаси, де першими почали відмовлятися від карантинних обмежень.

Відпочинок президента і його оточення всередині кафе викликав негативну реакцію в соцмережах.

“Чому я не можу піти в кав’ярню чи кафе і всередині попити кави? А ці рєбята змогли? Яка ж дічь”, – пише у фейсбуці громадський діяч Роман Сініцин.

Також користувачі ФБ нагадують відмінність порушення карантину Зеленським від ситуації, коли півтора десятка поліцейських затримували та притягували до суду плавця в київському Гідропарку.

Читайте також:
“Втратили відчуття часу”: президент Австрії порушив карантин у ресторані й розкаюється

На карантині зачинений ресторан “слуги народу” Тищенка відвідують VIP-гості

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна