Мер Черкас позивається до Зеленського та вимагає 1 грн компенсації

 

Мер Черкас Анатолій Бондаренко звернувся до суду з позовом про захист честі та гідності проти президента України Володимира Зеленського. Він вимагає компенсацію у розмірі однієї гривні за те, що Зеленський назвав його “бандитом”.

Про це у вівторок, 26 травня, повідомив адвокат черкаського голови Денис Ципін у відповідному відеозверненні.

“Я, Денис Ципін, адвокат мера Черкас Анатолія Бондаренка, подаю до Печерського районного суду Києва позовну заяву про захист честі та гідності, ділової репутації мера Черкас. Ми всі пам’ятаємо, що кілька днів тому президент Зеленський назвав Бондаренка “бандитом”. Ось відповідь”, — розпочав адвокат.

У заяві зазначається, що такі фрази в контексті його відповіді журналістові про мера Черкас позивач і суспільство сприйняли як те, що президент назвав особисто Бондаренка “бандитом”.

Як компенсацію Бондаренко просить стягнути з Зеленського 1 гривню за моральну шкоду та “приниження честі, гідності й ділової репутації”.

Як відомо, 20 травня на пресконференції Володимир Зеленський, говорячи про мера Черкас Бондаренка, заявив, що “за один стіл із такими бандитами не сяде”.

Як писала “Новинарня“, виконавчий комітет Черкаської міської ради своїм рішенням від 30 квітня значно послабив карантинні обмеження вже з 1 травня, дозволивши роботу багатьох закладів, а також міських парків та скверів і розташованих на їх території атракціонів. Мер Анатолій Бондаренко пояснив це намаганням забезпечити рівні умови для різних видів бізнесу.

Поліція у відповідь розпочала кримінальне провадження за цим фактом. Рішення черкаської влади різко засудили глави МОЗ, МВС та президент Володимир Зеленський.

Після цього спалахнув скандал, коли мер Черкас Бондаренко виклав у фейсбуці скріншот смс-повідомлень з погрозами за “карантинний непослух” нібито від заступника голови офісу президента Сергія Трофімова. В ОП на це відповіли, що Бондаренка одурили пранкери.

Сам Трофімов заявив, що його нібито переписка з черкаським міським головою – “це повний фейк”, “інформаційний вкид” і, можливо, “частина політичних технологій, які набирають обертів перед місцевими виборами”.

“Я не спілкуюся з людьми в такій манері взагалі. На поширених у медіа фото – не мій телефон, мій месенджер виглядає не так. Там навіть моє фото явно взяте з інтернету. Але мене турбує, що подібні фейкові новини так швидко та легко розходяться у ЗМІ. Без будь-якого аналізу, перевірки фактів і з’ясування їхньої правдивості”, – наголосив Трофімов.

Рішення про дочасне послаблення карантинних обмежень Трофімов назвав “самовільними діями місцевої влади, спрямованими на підвищення рейтингу”.

Нагадаємо, паралельно з Черкасами частково послабила карантин також влада Дніпра й Мукачева.

Читайте також:
В Україні розпочався парад велюрових суверенітетів, спровокований “слугами”, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна