Ресторани й кафе з відвідувачами в залах працюватимуть не раніше 10 червня, – Степанов

 

Повноцінна робота ресторанів та кафе з відвідувачами у залах можлива буде після 10 червня, якщо епідемічна ситуація не погіршиться.

Про це у вівторок, 26 травня, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу.

На запитання, чому не можна повноцінно відкрити ресторани та кафе, якщо транспорт уже запустили, Степанов відповів, що у плані пом’якшення карантину на цьому етапі чітко прописано, яким закладам і в якому обсязі можливо працювати.

“Якщо ми говоримо про кафе і ресторани, зараз можлива робота відкритих терас. Окрім того, робота “на виніс”. Що стосується повноцінної роботи ресторанів та кафе – це можливо, починаючи з 10 червня”, – цитує міністра “Українська правда”.

Степанов додав, що “з розумінням ставиться до прохання підприємців щодо повноцінного відкриття”. Але, за його словами, епідеміологічна ситуація в Україні поки що не дозволяє повноцінного відкриття цих закладів

Як інформувала “Новинарня“, Міністерство охорони здоров’я дозволило Києву перейти до другого етапу виходу з карантину.
Разом з тим, до другого етапу зняття карантинних обмежень не готові перейти 9 областей:Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Київська, Луганська, Львівська, Рівненська та Чернівецька.

Читайте також:
Нове пом’якшення карантину: Кличко розповів, що планують відкрити в Києві з 1 червня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна