МОЗ дозволив Києву послабити карантин. 9 областей до цього ще не готові

 

Міністерство охорони здоров’я дозволило Києву перейти до другого етапу виходу з карантину.

Про це повідомив у суботу, 23 травня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов у своєму дописі у фейсбуці.

“Гарна новина для киян. Нещодавно мені надійшли нові дані щодо показників готовності регіонів до послаблень карантину. Рівень захворюваності по місту Київ зараз становить 11.7 на 100 тисяч населення при нормі 12. Це означає, що Київ може переходити на другий етап виходу з карантину”, – написав Степанов.

Він зазначив, що “далі — справа за рішенням міської комісії ТЕБ та НС” (з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій).

За словами міністра, напередодні його заступник, головний державний санітарний лікар України  Віктор Ляшко зустрівся з керівництвом Київського метрополітену.

“Працівники відповідально поставились до організації безпечного перевезення під час епідемії коронавірусу. Розробили дистанційні розмітки, закупили термометри та захисні щитки для співробітників, а також забезпечили станції інформаційними матеріалами та відеороликами про COVID-19”, – зазначив Степанов.

Він додав, що таблиця показників для послаблення протиепідемічних заходів оновлюватиметься щодня, і порадив стежити за новинами на сайті МОЗ.

За даними згаданої Степановим таблиці, станом на 23 травня до другого етапу зняття карантинних обмежень не готові перейти 9 областей: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Київська, Луганська, Львівська, Рівненська та Чернівецька.

Натомість місто Київ,  а також Вінницька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області можуть переходити на наступний етап зняття карантинних обмежень.

Раніше цього ж дня, 23 травня, Степанов на брифінгу заявив, що станом на ранок Київ не готовий до другого етапу пом’якшення карантинних заходів, бо за попередній тиждень у столиці оівень захворюваності становив 15 на 100 тисяч населення при необхідному для пом’якшення карантинних заходів показнику менше 12.

Але “не виключено, що за кілька днів ситуація може змінитися”, – додав тоді міністр.

Читайте також:
Із полудня 23 травня наземний громадський транспорт у Києві поновлює роботу для всіх

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна