Суд завернув справу плавця з Гідропарку через відсутність свідків порушення

 

Суд повернув поліції адмінпротокол за порушення карантину, складений на киянина Валентина Бур’янова, який вплав через Дніпро намагався потрапити на спортмайданчик у Гідропарку.

Незважаючи на те, що інцидент транслювали у прямому ефірі, а довкола було декілька десятків мешканців столиці, правоохоронці не знайшли свідків цього порушення.

Як інформує “Судовий репортер” у середу, 15 квітня, суддя повністю розкритикував складений адмінпротокол через відсутність будь-яких згадок про свідків чи понятих.

“6 квітня о 12:30 за адресою м. Київ, Гідропарк, перебував в парку не вдягнутий в засоби індивідуального захисту, чим порушив постанову Кабінету міністрів №211 від 11.03.2020 р. Про свідків прочерки стоять! Правопорушенням шкоди не заподіяно. Поняті – теж якісь прочерки, галочки стоять. Підписи понятих – знову стоять якісь прочерки”, -сказав під час засідання суддя Олександр Дзюба.

На початку судового засідання адвокат Валентина Бур’янова повідомив, що має свого свідка цього інциденту, а також пропонує переглянути зняте журналістами відео затримання киянина. Втім, суддя вирішив, що в цьому немає необхідності, адже не буде розглядати цей протокол.

“Вимоги до протоколу визначені чітко кодексом. З протоколу бачу, що нема свідків. А ви мені повідомляєте, що “Магнолія-ТВ”, якийсь журналіст… У Гідропарку серед білого дня не було жодного свідка?! Не можу порушувати закони і розглядати те, чого нема взагалі тут!”, – заявив суддя.

Тому протокол повернули правоохоронцям, аби вони знайшли свідків порушення карантину і оформили його належним чином.

Читайте також:
Топ-7 факапів поліції: як суди завертають адмінпротоколи про порушення карантину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна