МОЗ України вніс COVID-19 до списку професійних захворювань медиків

 

Гостра респіраторна хвороба COVID-19 внесена до переліку професійних захворювань українських медиків, що передбачає виплати в разі втрати працездатності, а також виплати родині в разі втрати годувальника.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу в четвер, 28 травня.

“Відповідно до цього, вони (медичні працівники) будуть отримувати обов’язкове стовідсоткове покриття витрат на лікування. Передбачено виплати додаткових коштів медикам у разі втрати працездатності. Також передбачена в разі смерті такого працівника виплата його родині. Також виплати коштів у разі втрати годувальника щомісячна. Тобто все, що передбачено у нас законодавством у разі професійної хвороби”, – пояснив глава МОЗ.

Як інформувала “Новинарня“, за весь час епідемії коронавірусу в Україні захворіли 4345 медиків. Зокрема, за минулу добу, 27 травня, серед медпрацівників діагностували 104 нові випадки COVID-19.

Нагадаємо, Верховна Рада 7 травня встановила страхування медпрацівників на випадок смерті й інвалідності від COVID-19, прирівнявши їх до військових. Але парламентська більшість відмовилася від пропозиції додаткових виплат медикам, які захворіли від коронавірусу.

Укрпошта випустить марку “Передова” на вшанування воїнів ООС та медиків, які протистоять епідемії коронавірусу.

Читайте також:
У Кропивницькому від коронавірусу померли двоє братів, обоє – лікарі

Компенсації за небезпеку: в Україні інфікування COVID-19 визнано професійним лише в 7 медиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна