У Кропивницькому від коронавірусу померли двоє братів, обоє – лікарі

 

У Кропивницькому померли двоє братів-медиків із лабораторно підтвердженим діагнозом COVID-19.

Про смерть 63-річного лікаря дитячої обласної лікарні у суботу, 9 травня, повідомив голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Балонь на своїй сторінці у фейсбуці.

“Є підстави вважати, що він інфікувався під час спілкування з братом – лікарем Центру екстреної медичної допомоги, який також помер від коронавірусу 17 квітня“, – зазначив Балонь.

За даними кропивницького сайту “Без купюр”, ідеться про братів Юрія та Олександра Тенеників.

Старший, 68-річний Олександр Олексійович Тененик працював старшим лікарем швидкої допомоги. Водночас після його смерті 17 квітня виданню у пресслужбі облдержадміністрації повідомили, що Олександр Олексійович не виїжджав у складі бригад на виклики до потенційно хворих на COVID-19, і “заразився коронавірусною інфекцією не на роботі“.

Його молодший брат, 63-річний дитячий анестезіолог Юрій Тененик, був госпіталізований в обласну лікарню, йому також підтвердили COVID-19. Чоловік тривалий час перебував на апараті штучної вентиляції легень в дуже тяжкому стані. На жаль, врятувати його життя колегам не вдалося.

Раніше у соцмережах також з’являлася інформація, що коронавірусом інфікувалася і дружина Юрія Тененика, теж лікар, яка наразі одужує.

Як писала “Новинарня“, станом на ранок 9 травня в Україні було 14710 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 376 летальних, 2909 пацієнтів одужали.

У Кіровоградській області коронавірус підтведжено у 411 людей.

Читайте також:
На COVID-19 захворіли майже сто медиків України за добу,
загальне число наближається до 3 тисяч

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна