В Україні можуть відновити регулярні автобусні перевезення з 22 травня

 

Відкриття всіх регулярних автобусних перевезень на маршрутах загального користування з 22 травня можливе за погодженням із Міністерством охорони здоров’я та за умови дотримання перевізниками санітарно-епідеміологічних норм.

Про це у понеділок, 18 травня, інформує пресслужба Міністерства інфраструктури.

“Була досягнута домовленість з бізнесом щодо можливості відкриття з 22 травня 2020 року всіх регулярних автобусних перевезень на регулярних маршрутах загального користування. Водночас відкриття таких перевезень буде можливим виключно за погодженням з Міністерством охорони здоров’я України та дотриманням автомобільними перевізниками санітарно-епідеміологічних норм”, – йдеться у повідомленні.

Пр це домовилися 14 травня під час спільної наради за участю автомобільних перевізників, власників автостанцій, громадських організацій та асоціацій автомобільного транспорту, а також за участю заступника міністра охорони здоров’я – головного Державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

Наразі Мінінфраструктури спільно з МОЗ готує відповідний проєкт постанови Кабінету міністрів щодо поновлення пасажирських автомобільних перевезень.

Нагадаємо, карантинні обмеження в умовах пандемії COVID-19 в Україні були запроваджені з 12 березня.

Згідно з рішенням РНБО, Україна закрила на два тижні кордон для іноземних громадян із 17 березня, а також пункти пропуску для авіа-, залізничного і автобусного сполучення із закордоном.
Із 17-18 березня в Україні припинено рух метро, міжміське й міжобласне пасажирське сполучення, введено обмеження на роботу закладів обслуговування й торгівлі, на пересування в населених пунктах та встановлено відповідальність за їх порушення. Раніше оголошено карантин для освітніх закладів. Із 23 березня Київ зупинив всі пасажирські транспортні перевезення, крім критичної сфери.

Із 6 квітня уряд посилив карантинні заходи, а надалі скоригував.

22 квітня Кабмін продовжив карантин до 11 травня, а після цього – дещо пом’якшив, але продовжив решту карантинних обмежень до 22 травня.

З 11 травня почалося послаблення карантинних обмежень в Україні.

Читайте також:
Обережно, кордони відкриваються: держави ЄС починають знімати карантинні обмеження на в’їзд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна