У Донецькій області на протипіхотній міні РФ підірвалася 35-річна жінка

 

У Донецькій області від підриву на протипіхотній міні російського виробництва отримала поранення 35-річна жінка.

Про це в п’ятницю, 15 травня, повідомили в пресцентрі штабу операції Об’єднаних сил.

“Військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил під час спостереження за позиціями противника поблизу окупованого Докучаївська помітили цивільну особу з явними ознаками поранення в ногу, яка намагалася повзком наблизитись до нашого опорного пункту“, – йдеться в повідомленні.

Військові евакуювали жінку до безпечного місця. Медичний персонал підрозділу надав потерпілій невідкладну допомогу, жінку доставили до центральної районної лікарні Волновахи.

Наразі стан пацієнтки стабілізовано, її життю нічого не загрожує.

“Характер отриманого нею поранення – мінно-вибухова травма лівої ноги, травматична ампутація стопи, – вказує на підрив на мінно-вибуховому пристрої, ймовірно протипіхотній міні ПМН-2″, – констатують пресофіцери ОС.

У штабі нагадують, що використання зазначених боєприпасів заборонено Оттавською конвенцією, приєднавшись до якої Україна знищила всі протипіхотні міни “ПМН-2” та “ПОМ-2” під міжнародним наглядом.

Водночас Російська Федерація відмовилася підписати цей документ та продовжує забезпечувати свої збройні формування такими мінами для використання їх у бойових діях на сході України.

Читайте також:
На окупованій Луганщині подружжя підірвалося на мінах, – ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна