На окупованій Луганщині подружжя підірвалося на мінах, – ОБСЄ

 

Двоє цивільних на окупованій росіянами частині Луганщини, поблизу селища Миколаївка у Станично-Луганському районі, 1 березня отримали поранення внаслідок детонації мін.

Про це повідомляють спостерігачі ОБСЄ у звіті місії, оприлюдненому 11 березня.

У лікарні на території ОРЛО постраждалі – чоловік 50-59 років і жінка 20-29 років – розповіли, що вони йшли вздовж берега р. Сіверський Донець, де не було попереджувальних про мінну небезпеку знаків.

Жінка наступила на міну і почула клацання, згодом пролунав вибух. Чоловік хотів покликати на допомогу, однак також натрапив на міну. Подружжя намагалося викликати “швидку” за допомогою мобільного телефона, однак лікарі не могли знайти це мінне поле. На місце події прибули бойовики “ЛНР” і винесли постраждалих.

Коли один із бойовиків ніс чоловіка, то сам наступив на міну. Внаслідок цього зазнали поранень декілька учасників НЗФ.

Команда місії ОБСЄ зауважила, що бачила попереджувальний знак про мінну небезпеку в межах 100 м від будинку, де, згідно з повідомленнями, мешкає подружжя поранених.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно на Луганщині під час розмінування біля Станиці виявили російський боєприпас.

Читайте також:
США й Євросоюз закликають Росію допустити ОБСЄ в окупований Крим

СБУ і ОСи виявили під Попасною схованку з протитанковими мінами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна