Хомчак відреагував на загибель двох спецпризначенців під час навчань

 

Генеральний штаб Збройних сил України проведе всебічне розслідування, яке має встановити причини та обставини трагічної загибелі двох військовослужбовців Сил спеціальних операцій ЗСУ Андрія Супрігана та Дмитра Кузьменка в районі проведення операції Об’єднаних сил на території Донеччини.

Із такою заявою виступив у п’ятницю, 15 травня, Головнокомандувач Збройних сил України
генерал-полковник Руслан Хомчак. 

“За останній місяць збільшилась кількість випадків загибелі військовослужбовців Збройних сил України, зокрема, в Силах спеціальних операцій, під час виконання не бойових завдань із відсічі російсько-окупаційним військам у районі проведення операції Об’єднаних сил, а в ході занять із бойової підготовки… На даний час мною віддані всі необхідні розпорядження для проведення всебічного розслідування, яке повинно встановити причини та передумови трагедії”, – цитує Хомчака його пресслужба.

За словами Головнокомандувача, після цього розслідування керівництвом ЗС “на своєму рівні будуть прийняті всі необхідні рішення”.

“Також на ім’я міністра оборони та верховного головнокомандувача ЗС України будуть подані обґрунтовані доповіді та пропозиції для прийняття ними відповідних рішень”, – наголошує Хомчак.

“Для нас усіх важливо зберегти життя кожного воїна і не допустити в подальшому повторення подібних трагічних випадків, тим більше не на полі бою”, – додав він.

Керівництво ЗСУ закликало військових за будь-яких обставин принципово дотримуватись заходів безпеки, а командирів і начальників забезпечити та вимагати їх виконання.

Як інформувала “Новинарня“, 13 травня біля Краматорська під час занять загинули два військовослужбовці-спецпризначенці – заступник командира військової частини майор Андрій Супріган та сержант ССО ЗСУ Дмитро Кузьменко.
Військові ССО відпрацьовували десантування у воду.

Місяць тому, 14 квітня 2020 року,  в Донецькій області на полігоні вибухнув міномет.
У результаті цього загинув 24-річний військовослужбовець 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго старший солдат Ігор Вівчеренко., ще вісім отримали поранення.

Читайте також:
На Луганщині від кулі снайпера загинув старший солдат Олександр Карпика

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна