На Луганщині від кулі снайпера загинув старший солдат Олександр Карпика

 

Унаслідок снайперського вогню на Луганщині в середу, 13 травня, загинув старший солдат 12-го окремого полку оперативного забезпечення ОК “Північ” Олександр Карпика.

Про це в четвер, 14 травня, повідомили в пресслужбі Вінницької обласної державної адміністрації.

Воїн – 1996 року народження.

“Військовослужбовець отримав вогнепальне кульове наскрізне проникаюче поранення від кулі снайпера. Під час оперативного втручання, на жаль, не вдалося врятувати життя бійця”, – йдеться у повідомленні.

Наразі дата і час поховання загиблого військовослужбовця уточнюються.

Вінницька волонтерка Олена Верлан у фейсбуці пише, що військовий загинув під Катеринівкою.

У лавах української армії прослужив чотири роки.

Родом загиблий із Тростянецького району Вінницької області.

Офіцери 12-го окремого полку оперативного забезпечення в коментарі “Новинарні” розповіли, що Карпика виконував завдання в інтересах та в зоні відповідальності 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького на Луганщині.

“Під час виконання завдання з інженерного обладнання взводного опорного пункту отримав вогнепальне кульове наскрізне поранення живота з ушкодженням крупних кровоносних судин близько 17:00″, – повідомили в полку.

Медики намагалися врятувати життя військового, але після тригодинної операції він помер.

Служив на посаді хіміка відділення радіаційного, хімічного, біологічного захисту.

За повідомленням штабу операції Об’єднаних сил, минулої доби, 13 травня, поруч із Катеринівкою загарбники порушували режим припинення вогню, застосувавши 82 мм міномети, автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю.
Внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил отримали поранення. Ще один український захисник отримав поранення, не сумісні з життям.

За інформацією “Новинарні“, Олександр Карпика – перша бойова втрата ЗС України на фронті у травні. 

Читайте також:
Загиблі герої квітня: обличчя та історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна