На Донеччині загинули спецпризначенці замкомбата Андрій Супріган і сержант Дмитро Кузьменко

доповнено

На Донеччині біля Краматорська під час занять загинули два військовослужбовці-спецпризначенці – заступник командира військової частини майор Андрій Супріган та сержант ССО ЗСУ Дмитро Кузьменко.

Про це першим повдіомив Львівський ліцей ім. Героїв Крут.

“13 травня біля Краматорська трагічно загинули два військовослужбовці: наш випускник, заступник командира військової частини, майор Супріган Андрій Валерійович, а також ще один військовослужбовець зі складу Сил спеціального призначення сержант Кузьменко Дмитро Павлович”, – сказано в дописі на ФБ-сторінці ліцею.

Згодом загибель двох воїнів підтвердили в командуванні Сил спеціальних операцій.

“13 травня, під час виконання навчально-бойових завдань в зоні проведення операції Об’єднаних сил, трагічно загинули двоє військовослужбовців одного з підрозділів Сил спеціальних операцій ЗС України, Андрій Супріган та Дмитро Кузьменко”, – сказано в дописі пресслужби ССО. 

Військові ССО відпрацьовували десантування у воду.

Як відомо, Андрій Супріган народився 1990 року. Навчався в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Відповідно до бази декларацій, станом на 2016 рік він служив у 54-му окремому розвідувальному батальйоні (вч пп В2803) в Новограді-Волинському.

Офіцер виконував бойові завдання у багатьох точках фронтової смуги на Луганщині та Донеччині – Кутейникове, Верхньоторецьке, Кряківка, Гранітне, Степанівка, Водяне, Широкине, Дебальцеве, а також за лінією розмежування, на ворожій території.

Указом президента України у 2015 році був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня, а у 2016 році – орденом Богдана Хмельницького II ступеня.

Сержант Дмитро Кузьменко – із села Райки Бердичівського району Житомирської області.

Дмитро Кузьменко

“Сім’ї втратили рідних, побратими – вірних друзів, Україна втратила Воїнів. Командування Сил спеціальних операцій ЗС України висловлює глибоке співчуття рідним та близьким”, – сказано в дописі ССО.

Раніше багато ЗМІ поширили інформацію, нібито майор Андрій Супріган був заступником командира 81-ї десантно-штурмової бригади. Однак у ДШВ спростували ці дані.
“Деякі засоби масової інформації та громадські діячі повідомляють щодо загибелі заступника командира однієї із військових частин Десантно-штурмових військ ЗС України. Повідомляємо, що дана інформація не відповідає дійсності!” – сказано в повідомленні пресслужби ДШВ ЗСУ.

Нагадаємо, раніше пресцентр штабу ООС повідомив, що в зоні Операції об’єднаних сил під час планових занять загинули два військові.

Як писала “Новинарня”, на Луганщині від кулі снайпера загинув старший солдат Олександр Карпика.

Читайте також:
Загиблі герої квітня: обличчя та історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна