Від вибуху міномета на Донеччині загинув старший солдат 3 опсп ССО Ігор Вівчаренко

 

У районі проведення операції Об’єднаних сил загинув військовослужбовець 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго старший солдат Ігор Вівчеренко.

Про це в середу, 15 квітня, повідомили в пресцентрі військової частини.

“Під час проведення планових занять з вогневої підготовки загинув оператор групи спеціального призначення старший солдат Вівчаренко Ігор Вікторович”, – повідомили пресофіцери 3 опсп.

На уточнення “Новинарні“, у полку підтвердили, що старший солдат Вівчаренко загинув унаслідок вибуху міномета під час навчань у вівторок, 14 квітня, на Донеччині.

Командування та особовий склад полку висловили щирі співчуття близьким та рідним загиблого.

Як інформувала “Новинарня“, в Донецькій області на полігоні вибухнув міномет, в результаті чого 24-річний військовослужбовець Збройних сил України загинув, ще вісім отримали поранення.

Розпочато досудове розслідування за фактом загибелі військовослужбовця-контрактника та поранення вісьмох військовослужбовців внаслідок порушення правил поводження зі зброєю (ч. 2 ст. 414 КК України).

Читайте також:
Грішити не лише на “Молоти”. Ветеран АТО Бурлакова – про те, чому вибухають міномети

Як повідомляла “Новинарня“, в минулі кілька років трапилося кілька трагедій, пов’язаних із розривом мінометів “Молот” українського виробництва.

Багато журналістів, громадських активістів та волонтерів заявляли про низьку якість “Молотів”, що призводить до їх розривів.

Під час найрезонанснішого НП, 6 липня 2018 року, на 233-му Рівненському загальновійськовому полігоні стався розрив міномета “Молот”, унаслідок якого загинули троє військовослужбовців 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону 128 огпбр, дев’ятеро бійців дістали поранення.
Президент Петро Порошенко на час розслідування заборонив використовувати міномети “Молот” на навчаннях до завершення розслідування.
Головний військовий прокурор Анатолій Матіос відстоював версію, що на полігоні відбулося подвійне заряджання через відсутність запобіжників.
Прокуратура розглядала три версії вибуху міномета “Молот” після проведення слідчого експерименту на Рівненському полігоні: людський фактор – подвійне зарядження, неналежний стан міномета “Молот” і неналежний стан міни, яка заряджалась.

Читайте також:
13 смертей за два роки: Луценко розповів, чому вибухають міномети “Молот”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна