Із санкційного списку України виключили онуку Муссоліні, що нібито була спостерігачкою на “виборах” в ОРДО

оновлено

У новому санкційному списку, введеному указом президента Володимира Зеленського від 14 травня, відсутні семеро осіб, серед них – онука італійського диктатора Беніто Муссоліні, акторка і політик Алессандра Муссоліні.

Про це в п’ятницю, 15 травня, повідомляє “24 канал”.

Більшість із них брала участь у псевдовиборах на окупованих територіях.

Президент ввів у дію рішення, яке напередодні ухвалила РНБО, відповідний указ №184 опублікований на сайті офісу президента

У додатку 1 до рішення РНБО від 19 березня 2019 року “Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” № 82 вилучили імена семи осіб.

“У рішенні Ради національної безпеки і оборони України від 19 березня 2019 року “Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, уведеному в дію указом президента України від 19 березня 2019 року № 82:

1) у додатку 1 позиції 77, 180, 271, 276, 290, 381, 746 виключити”, – йдеться в документі.

Загалом у цьому списку персональних санкцій є 848 осіб, більшість – громадяни України і мешканці Донецької чи Луганської областей або громадяни Російської федерації. Щодо сімох з них Зеленський 14 травня скасував санкції.

Алессандру Муссоліні під номером 77 додали у санкційний список України 19 березня 2019 року. Санкції передбачали заборону в’їзду на три роки та блокування активів.

У санкційному списку перебуває низка спостерігачів із Франції, Сербії, Фінляндії, Угорщини, Німеччини та інших країн ЄС та світу, зокрема – Палестини. Онука італійського диктатора – єдина громадянка ЄС, з якої зняли санкції. Решта шестеро – організатори псевдореферендуму та один громадянин РФ:

  • №180 Свєшнікова Валентина Федорівна –  секретарка “дільничної виборчої комісії № 13” в Алчевську;
  • №271 Лобода Тетяна Іванівна – голова “територіальної виборчої комісії № 141”;
  • №276. Бороздіна Галина Олександрівна – голова “територіальної виборчої комісії № 212”;
  • №290 Гур’єва Олена Анатоліївна – голова “територіальної виборчої комісії № 247”;
  • №381 Чеботарьова Наталя Миколаївна – голова “дільничної виборчої комісії № 71” у Донецьку;
  • №746 Федоричев Олексій Михайлович громадянин РФ, який народився у Красногорську.

ОНОВЛЕНО. Дослідник європейських правих і їхніх зв’язків із Росією Антон Шеховцов повідомив, що, за його даними, Муссоліні ніколи не була “спостерігачкою” за незаконними псевдовиборами на окупованих територіях українського Донбасу. “Українська влада переплутала її з Алессандро Мусоліно (який до санкційного списку так і не потрапив). Можливо, зараз влада зрозуміла помилку і виключила [Алессандру Муссоліні] зі списку”, – пояснив дослідник.

Нагадаємо, президент Зеленський указом продовжив заборону “Однокласників” і “ВК”.

Читайте також:
За рік президентства Зеленського державні посади отримали понад 30 “кварталівців”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна