Зеленський продовжив заборону “Однокласників” і “ВК”

 

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким продовжив дію санкцій щодо російських соцмереж.

Як передає “Новинарня“, відповідний указ був оприлюднений на сайті глави держави ввечері в четвер, 14 травня.

Таким чином Україні продовжено заборону на російські соціальні мережі “Вконтакте” і “Одноклассники”.

Зокрема, документом вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2020 року “Про застосування, скасування і внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Контроль за виконанням рішення РНБО покладено на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Зазначається, що указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як інформувала “Новинарня“, відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року, тодішній президент Петро Порошенко 15 травня підписав указ про додаткові санкції проти тисяч компаній та фізосіб.
Так почала діяти заборона інтернет-провайдерам надавати послуги з доступу користувачам мережі інтернет до російських соцмереж “Вконтакте”, “Одноклассники”, сервісів Mail.ru, “Яндекс” тощо.

Ці заборони продовжуються відповідно до рішення Радбезу.

Служба безпеки України пропонувала продовжити санкції щодо російських соцмереж “Одноклассники” та “ВКонтакте” ще на три роки. Про це її голова Іван Баканов заявляв у квітні.

14 травня Рада національної безпеки та оборони України розглянула питання щодо продовження заборони російських сайтів в Україні.

Читайте також:
Хакери з РФ зламали електронну пошту Ангели Меркель, – Der Spiegel

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна