Хакери з РФ зламали електронну пошту Ангели Меркель, – Der Spiegel

 

Російська військова розвідка отримала доступ до тисяч електронних листів канцлерки Німеччини Ангели Меркель під час хакерської атаки у 2015 році.

Про це пише в пятницю, 8 травня, видання Der Spiegel.

П’ять років тому у Бендестазі вшановували 70-ту річницю закінчення Другої світової війни. Серед гостей були і дипломати з Росії. Того ж дня хакер під ніком Scaramouche отримав доступ до офіційних комп’ютерів у парламентському офісі Меркель.

Внаслідок дій хакера ІТ-система була паралізована декілька днів. За оцінками слідчих, йому вдалось скачати близько 16 гігабайт даних, серед яких були тисячі листів з офісу Меркель.

Експерти Федерального управління кримінальної поліції (BKA), Федерального управління з питань інформаційної безпеки (BSI) та приватні компанії взялися розслідувати напад. У рамках розслідування було вилучено понад 300 серверів. Слідчі звернулися з проханням про надання юридичної допомоги до 21 країни світу.

За даними влади, зловмисник отримав доступ до двох облікових записів електронної пошти канцлерки, які містили повний трафік листів з 2012 по 2015 рік. Проте навіть через 5 років після атаки не відомо, яку саме інформацію витягнув з листування хакер.

Слідство вважає, що за хакерською атакою стоїть російська військова розвідка.

Читайте також:
Хакери з РФ намагаються викрасти дані про вакцину від коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна