На Волині через спалах COVID-19 закрили храм УПЦ МП

 

На Волині у місті Ковель зафіксували спалах коронавірусної хвороби COVID-19 у церкві Архистратига Михаїла так званої Української православної церкви Московського патріархату, храм зачинений.

Як повідомила завідувачка відділу епіднагляду і профілактики інфекційних захворювань обласного лабораторного центру Ірина Єнжиєвська, коронавірусну інфекцію виявили у настоятеля та 17-ти прихожан церкви, інформує “Суспільне”.

Одна із хворих – прибиральниця церкви – померла.

Водночас речник Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП Володимир Мацур заявляє, що настоятеля храму тестували на COVID-19 двічі і “священник здоровий”.

“До сьогодні (12 травня, – “Н”) богослужіння у цьому храмі не проводилося. Священник повторно зробив аналіз на COVID-19 і він перебуває вдома на самоізоляції. Тест показав негативний. Дезінфекцію у храмі проводили і проводять у храмах міста Ковеля”, – сказав Мацур.

Нагадаємо, нещодавно у Києво-Печерській лаврі знову відбувся спалах COVID-19, вірус виявили ще в 17 священнослужителів.

Раніше у Києво-Печерській лаврі, яку використовує церква Московського патріархату, заразилися коронавірусом усі священники. Також хворіли ченці монастиря, викладачі та студенти Київської духовної академії – загалом близько 150-200 осіб.

На початку квітня братію Києво-Печерської лаври з митрополитом Павлом (Лебедем) перевірили на коронавірус, ЗМІ повідомляли інфікування настоятеля.

За кілька днів до того, в березні, митрополит Павло провів службу, на якій були присутні очільник УПЦ МП (у підпорядкуванні РПЦ) митрополит Онуфрій, митрополит УПЦ МП Антоній (Паканич), олігарх та нардеп від “Опозиційного блоку” Вадим Новинський, а також перший заступник керівника офісу президента України Сергій Трофимов, який займається питаннями релігії.

12 квітня помер архімандрит Нектарій – чернець Києво-Печерської лаври УПЦ Московського патріархату. За даними ЗМІ, він хворів і на коронавірус.

У намісника Свято-Троїцького Іонинського монастиря в Києві Іони Черепанова також виявили COVID-19.

13 квітня у Києво-Печерській лаврі, де зафіксовано спалах коронавірусної інфекції, підтвердили другий випадок смерті.

Тоді ж міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що Лавра за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій столиці закривається на карантин.
За даними Кличка, тоді загальна кількість хворих на коронавірус священнослужителів у Лаврі становили 90.

14 квітня в Києво-Печерській лаврі підтвердили другу смерть від коронавірусу.

15 квітня стало відомо, що коронавірусом інфікований проросійський народний депутат Вадим Новінський, якого називають куратором РПЦ в Україні.
Напередодні він зустрічався з предстоятелем УПЦ МП Онуфрієм без засобів захисту та заявляв про передачу церкві 850 тисяч масок для учасників Великодніх богослужінь, які Московський патріархат мав намір проводити, незважаючи на ризик поширення COVID-19 серед парафіян.

Читайте також:
У МОЗ назвали дати подальшого пом’якшення карантину в Україні

Храм МП, де молиться голова СБУ Баканов, вшанував російських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна