Окупанти випустили по позиціях ОС під Павлополем некеровану авіаракету

 

Російсько-окупаційні війська обстріляли позиції Об’єднаних сил під Павлополем на Донеччині некерованою авіаційною ракетою С 8 КО.

Про це в понеділок, 4 травня, повідомили в пресслужбі 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ, яка утримує цю ділянку фронту.

“За допомогою виготовленого кустарним способом приладу по типу “Партизан”, було здійснено обстріл позицій біля населеного пункту Павлопіль некерованою авіаційною ракетою С 8 КО”, – повідомили речники бригади.

Військові підкреслили, що ракету було випущено саме по населеному пункту – в бік будівель, де мешкають цивільні.

“Завдяки щасливій випадковості, вона впала не розірвавшись лише в декількох десятках метрах від будівель. Враховуючи її швидкість польоту – до 700 метрів в секунду – лише мить відділяла мирних мешканців від трагедії”, – наголошують в 10 огшбр.

Фахівці інженерної служби знищили боєприпас після того, як його оглянули слідчі.

ЗСУ нагадали, що окупанти вкотре порушили режим припинення вогню та знехтували нормами міжнародного гуманітарного права.

Читайте також:
Доказ для Гааги: на Луганщині ОСи виявили російську вистрибуючу міну ОЗМ-72

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна