Доказ для Гааги: на Луганщині ОСи виявили російську вистрибуючу міну ОЗМ-72

 

Під час робіт із розмінування на Луганщині військовослужбовці Об’єднаних сил виявили протипіхотну вистрибуючу міну ОЗМ-72, яка виробляється лише в Росії.

У п’ятницю, 17 квітня, це задокументували співробітники військової контррозвідки, що перебувають в складі ОКП Об’єднаних сил, як “черговий факт постачання Російською Федерацією озброєння підконтрольним їй незаконним збройним формуванням на сході України”, повідомляє пресцентр штабу ОС.

“Під час розмінування територій поблизу позицій Об’єднаних сил виявлено протипіхотну осколкову вистрибуючу міну кругового ураження – ОЗМ-72 виробництва РФ. Даний боєприпас не перебуває на озброєнні Збройних Сил України. Також варто зазначити, що використання таких мін заборонено Оттавською конвенцією”, – розповіли у штабі.

Зазначається, що боєприпас передадуть до офісу прокурора Міжнародного кримінального суду з метою доведення причетності РФ до збройного конфлікту на території України.

“Речовий доказ буде долучено до кримінального провадження, яке розслідується за фактами ведення РФ агресивної війни проти України, а також порушення законів та звичаїв війни”, – ідеться в повідомленні.

Читайте також:
Земля з мін. Якою ціною Україна розміновує Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна