Канал для ОРДЛО і Криму “Дом” відмовився транслювати 9 травня контент УІНП про Другу світову війну, – Дробович

 

Телеканал для окупованих територій “Дом” відмовився транслювати протягом 8-9 травня тематичний російськомовний контент, створений Українським інститутом національної пам’яті про Другу світову війну.

Про це в інтерв’ю “Суспільному” в понеділок, 4 травня, заявив голова УІНП Антон Дробович.

За його словами, в УІНП є представництво на Сході України, яке поширюватиме матеріали інституту на тему Дня пам’яті та примирення.

“Ми системно працюємо, але загалом контент, створений цього року, орієнтований на тих, хто в силу різних обставин ще не до кінця мав доступ, або не до кінця ознайомлений з цією європейською візією. Якогось спеціалізованого фокусу ми не робили, хоча перші перемовини щодо фільму Ігоря Кобрина (український режисер-документаліст, який зняв 4-серійну стрічку “1945” російською мовою, з унікальною хронікою архіву, – “Н”), які ми здійснювали, були з каналом, що веде трансляцію на окуповані території. На жаль, наскільки мені стало відомо, вони не зацікавлені. І тут ми безсилі”, – зазначив Дробович.

На уточнювальне запитання журналістки, чи мова йде про телеканал “Дом/Дім”, голова УІНП відповів: “Так”.

Нагадаємо, раніше режисер “Слуги народу” Олексій Кирющенко розкрив концепцію каналу “Дім/Дом”.

Новий російськомовний телеканал “Дом” запустили на базі державного UATV, який був створений Міністерством інформаційної політики у 2015 році для трансляції закордоном. З середини січня канал іномовлення припинив роботу.

Контент телеканалу для тимчасово окупованих територій України формують чотири медіагрупи. Зокрема, приблизно 15% там буде належати виробництву студії “Квартал 95”.

Читайте також:
“Переозвучити Україну російською”: про що й для кого мовить телеканал “Дом”

“Антиукраїнський гумор Зеленського”: всі кпини в одній відеонарізці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна