“Душити добром”: режисер “Слуги народу” Кирющенко розкрив концепцію каналу “Дім”

 

Режисер серіалу “Слуга народу” Олексій Кирющенко, що претендує на посаду керівника російськомовного каналу для окупованих територій “Дім” хоче брати гроші в олігархів і студію в “Суспільного”.

Про своє бачення концепції розвитку телеканалу для окупованих територій Кирющенко розповів у інтерв’ю виданню the Бабель.

На його думку, у телеканалу повинна бути концепція “оптимістичного телебачення”.

“У нас немає концепції війни. Потрібно припиняти боротьбу то за захід, то за схід. Треба душити добром і шукати спільні цінності, героїв. Хто проти історичного серіалу про козацтво, про боротьбу за незалежність від Пилипа Орлика до наших днів? Він обʼєднає і захід, і схід, тільки грошей треба багато, а їх немає”, – заявив режисер

Режисер “Слуги народу” заявив, що в нового телеканалу, що постав на базі українського іномовлення UATV недостатнє фінансування.

Гроші можна по нитці зібрати з олігархів. Великі канали скинулися  і допомогли, але нові власні проєкти коштуватимуть дорого. Великі приватні телеканали, за моєю інформацією, коштують до 50 мільйонів доларів на рік, а у нас на все про все десять доларів”, – зазначив він.

Нагадаємо, Олексій Кирющенко має російське громадянство, але у 2015 році отримав в Україні посвідку на постійне проживання. Це сталося у той період, коли він брав участь у зйомках серіалу “Слуга народу”.

Як повідомляла “Новинарня“, новий телеканал “Дім” запускається на базі державного UATV, який був створений Міністерством інформаційної політики у 2015 році для трансляції закордоном. З середини січня він припинив роботу.

Контент для телеканалу “Дім” для тимчасово окупованих територій України формуватимуть чотири медіагрупи. Зокрема, приблизно 15% там буде належати виробництву студії “Квартал 95”.

Читайте також:
Канал “Дім” мовитиме на весь Донбас, щодо Криму є складнощі, – Потураєв

“Антиукраїнський гумор Зеленського”: всі кпини в одній відеонарізці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна