Канал “Дім” мовитиме на весь Донбас, щодо Криму є складнощі, – Потураєв

 

Українська влада готова до того, що сигнал нового телеканалу  “Дім” для тимчасово окупованих територій намагатимуться глушити.

Як передає “Новинарня” з посиланням на “Укрінформ”, про це у понеділок, 2 березня, сказав заступник голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв під час презентації концепції цього телеканалу.

“Ми не виключаємо використання радіоелектронних засобів проти нас, але Росія і так це робить. Ми готові до того, що проти нас буде вестися радіоелектронна боротьба”, – сказав Потураєв.

За його словами, загалом мовлення цього каналу поширюватиметься на весь Донбас, щодо Криму є певні технологічні складнощі.

Нардеп запевнив, що канал подаватиме інформацію про події в Україні об’єктивно: “Звичайно, що ніхто не буде на цьому каналі говорити про “повстанців”, “громадянську війну”, замість “лінії розмежування” називати її “лінією любові”, російські танки — рожевими єдинорогами, які приїхали до нас із любов’ю з Росії”, – сказав Потураєв.

За словами першого заступника міністра культури, молоді та спорту Анатолія Максимчука, телеканал для тимчасово окупованих територій фінансуватиметься з держбюджету, але згодом матиме комбіноване фінансування.

На сьогодні фінансування телеканалу становить близько 257 млн грн, але сума на іномовлення включає зокрема й фінансування “Укрінформу” і телеканалу.

Урядовець заявив, що кількість самостійно виробленого контенту на каналі збільшуватиметься у майбутньому, також запланована співпраця з Суспільним мовником.

В.о. генерального директора телеканалу UA|TV Юлія Островська додала, що “Дім” зараз має три корпункти на лінії розмежування, і мережа розширюватиметься.

Читайте також:
“Російською і без вишиванок”: як консультують новий канал для ОРДЛО ведучі каналу Медведчука

Як писала “Новинарня“, новий телеканал, що мовитиме на окуповану територію України, запускається на базі державного UATV, який був створений Міністерством інформаційної політики у 2015 році для трансляції закордоном. З середини січня він припинив роботу.
Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський зазначав, що це буде державний розважально-інформаційний канал.
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення у понеділок, 2 березня, переоформила ліцензії та дозволи на тимчасове мовлення телеканалу UA|TV Мультимедійної платформи іномовлення України на новий канал для окупованих територій, який отримав назву “Дім”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна