Заступник глави ОП пояснив, чому Зеленський зустрічав “Мрію” з вантажем Гереги

 

Рейс літака Ан-225 “Мрія” авіакомпанії “Антонов”, який 23 квітня доставив із Китаю засоби індивідуального захисту для лікарів, був оплачений приватною компанією “Епіцентр К” нардепа Олександра Гереги. Його компанія замовила для себе комерційний вантаж, а частина вантажу була доставлена для потреб держави як гуманітарна допомога.

Про це розповів заступник керівника офісу президента України Кирило Тимошенко він в ефірі телеканалу “Україна 24” в четвер, 30 квітня.

“Епіцентр” замовив собі літак, оплатив переліт “Мрії”. ДП “Антонов” заробило на цьому гроші, вони надійшли до державного бюджету. Ще за це ми отримали гуманітарну допомогу у вигляді 2 млн медичних масок, 75 тис. костюмів біологічного захисту та 30 тис. спеціальних окулярів для наших лікарів. Безкоштовно, це була допомога і подарунок від компанії, яка це зробила”, – сказав Тимошенко, якого цитує “Інтерфакс-Україна”.

Він пояснив, що президент Зеленський особисто зустрічав цей рейс, тому що його здійснював літак Ан-225 “Мрія”, який є гордістю України.

“По-друге, “Мрія” давно не літала, півтора року вона стояла. Це дійсно подія для України. Привезла вантаж для України. До цього повезла вантаж до Польщі, тому що був накопичений вантаж на китайських складах, щоб його перевезти”, – розповів Тимошенко.

Як відомо, 23 квітня літак Ан-225 “Мрія” авіакомпанії “Антонов” доставив із Китаю 103 тонни засобів індивідуального захисту для лікарів, медичні маски тощо. Літак на аеродромі зустрічав президент Володимир Зеленський.
Згодом виявилося, що це був комерційний рейс, і захисні засоби із доставленого “Мрією” вантажу нардеп Олександр Герега пропонує купувати органам влади, бізнесменам тощо.
Компанія “Епіцентр К” Гереги підтвердила, що оплатила рейс “Мрії”.

До того, як “Мрія” привезла вантаж для України, вона виконала аналогічний рейс до Польщі, згодом – до Німеччини.

Читайте також:
Нардеп Герега офіційно пропонує купувати в “Епіцентрі” маски, доставлені “Мрією”, яку зустрічав Зеленський

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна