“Мрія” доправила з Китаю до Німеччини понад 10 млн масок. ВІДЕО

 

Вранці у понеділок, 27 квітня, Ан-225 “Мрія” прибула до німецького Лейпцига з вантажем медичних засобів захисту з Китаю.

Літак на летовищі зустрічала міністерка оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер, пише “Укрінформ”.

“Найбільший у світі транспортний літак доставив сьогодні з Китаю до Німеччини трохи більш як 10 млн масок. Це частина від загальної партії в 25 млн масок”, – сказала Крамп-Карренбауер.

Саме міноборони Німеччини координує операції на замовлення Міністерства охорони здоров’я на підставі договору SALIS (Стратегічне міжнародне рішення про авіаперевезення).

Урядовиця наголосила, що українські літаки серії “Антонов”, які залучені до програм НАТО для здійснення перевезень в кризові точки, зараз використовуються, “щоби доставити те, що нам так потрібно”, для боротьби з пандемією коронавірусу.

Окрім Ан-225 маски в Німеччину також доставляють Ан-124 “Руслан” – 8,3 млн і 6,6 млн масок. Один Ан-124 прилетів у неділю, 26 квітня, ще один очікують у вівторок, 28 квітня.

Усі три рейси виконуються українською авіакомпанією Antonow Airlines, Antonow Logistic SALIS GmbH.

Учасниками SALIS також є такі країни та партнери НАТО як Бельгія, Чехія, Франція, Угорщина, Норвегія, Польща, Люксембург, Греція, Великобританія, Словаччина та Словенія.

Читайте також:
“Мрія” доставила в Україну 103 тонни медзасобів: “Антонов” заявляє про рекорд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна