“Мрія” доставила в Україну 103 тонни медзасобів: “Антонов” заявляє про рекорд

 

У Міжнародному вантажному аеропорту “Антонов” у смт Гостомель  приземлився транспортний літака Ан-225 “Мрія” з медичними засобами для боротьби з поширенням коронавірусу.

Зустрічав гуманітарний вантаж в четвер, 23 квітня, президент України Володимир Зеленський, звітує пресслужба ОПУ.

Борт доправив з китайського міста Тяньцзіня понад 100 тонн гуманітарного вантажу.

Це, підкреслили на Банковій, одна з найбільших партій за останні тижні.

Фото: пресслужба ОПУ

“Наша “Мрія” привезла в Україну 12 мільйонів масок – як для лікарень, так і для аптечних мереж. Також привезли близько 260 тисяч захисних окулярів для наших медиків і понад 100 тисяч захисних костюмів п’ятого рівня захисту”, – сказав Володимир Зеленський після огляду вантажу.

Під час спілкування з журналістами президент підкреслив, що нинішній рейс за об’ємом вантажу є рекордом і може увійти до Книги рекордів Гіннеса.

Раніше український Ан-225 допомагав іншим країнам у боротьбі з COVID-19, здійснюючи перевезення гуманітарних вантажів до Польщі та Франції.

“Пишаємося тим, що Україна змінює свій імідж у світі. Не лише щось просимо, а й допомагаємо іншим країнам”, – цитує Зеленського його пресслужба.

В ОПУ наголосили, що після медичного огляду екіпаж відправиться на обсервацію.

Фото: пресслужба ОПУ

Керівник ДП “Антонов” Олександр Донець пояснив, що в Україні сьогодні доставлено вантаж вагою 103 тонни.

“Під 1300 кубічних метрів вантаж по об’єму – завантаженість зараз вантажного відсіку фюзеляжу. Я думаю, що ми саме по об’єму, який перевезено, вийдемо на рекорд”, – цитує Донця “Укрінформ”.

Керівник “Антонова” анонсував, що за тиждень “Мрія” виконуватиме ще один рейс за заявкою України.

Фото: пресслужба ОПУ

Літак “Мрія” став шостим літаком авіатранспортного підрозділу ДП “Антонов” – авіакомпанії “Авіалінії Антонова”, які задіяні в перевезенні життєво важливих вантажів для боротьби з COVID-19.

Частину цих рейсів п’ять літаків Ан-124-100 “Руслан” виконують за програмою стратегічних вантажних авіаперевезень SALIS (Strategic Airlift Interim Solution) в інтересах НАТО та ЄС.

Починаючи з кінця березня, станом на 14 квітня авіакомпанія “Авіаліній Антонова” загалом перевезла понад 1,4 тис. тонн вантажів з Китаю до країн Європи, Америки та Близького Сходу.

Читайте також:
Рекордний вантаж: українська “Мрія” приземлилася у Варшаві з 7 млн масок. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна