Рекордний вантаж: українська “Мрія” приземлилася у Варшаві з 7 млн масок. ВІДЕО

 

У Варшавському аеропорту імені Фридерика Шопена сів найбільший літак у світі Ан-225 “Мрія” з вантажем медичного призначення, необхідного для боротьби з коронавірусом.

Онлайн трансляцію з прильоту українського літака у вівторок, 14 квітня, вів варшавський аеропорт, повідомляє “Укрінформ”.

Зазначається, що, “Мрія” прилетіла до Варшави з вантажем із Китаю: 7 млн медичних масок типу Р2, кількасот тисяч захисних комбінезонів і кількасот тисяч захисних шоломів.

Захисне медичне спорядження куплено польськими компаніями KGHM Polska Miedź S.A. i Lotos S.A.

Аеропорт Варшави у зв’язку з карантином напередодні закликав громадян не їхати дивитися на прибуття “Мрії”.

Замість цього приліт літака ДП “Антонов” із медичним вантажем показували онлайн:

ДОПОВНЕНО. Як повідомила пресслужба ДП “Антонов”, “Мрія” перевезла до Польщі з Китаю рекордний за обсягом вантаж медичних засобів у рамках боротьби зі світовою пандемією коронавірусу.

Транспортник вилетів із китайського аеропорту “Тяньцзінь” 13 квітня, де в нього завантажили майже 100 тонн медикаментів, тестів для проведення лабораторних аналізів, медичних масок та інших засобів захисту загальним обсягом майже 1 тис. куб. метрів.

“За всю історію авіації такий обсяг вантажу ще ніколи не перевозився всередині вантажного відсіку літака”, – зазначає підприємство.

Після завантаження літак здійснив переліт до Варшави з приземленням на маршруті в аеропорту “Алмати” (Казахстан) для дозаправки і відпочинку екіпажу.

Як розповіли “антоновці”, зазначений рейс був виконаний Ан-225 після технічного обслуговування і модернізації літака, на замовлення компанії Chapman Freeborn Aircharting Ltd (Велика Британія).

Згідно з даними підприємства, на сьогодні авіакомпанія “Авіалінії Антонова” вже перевезла понад 1,4 тис. тонн вантажу з Китаю до різних країн Європи, Америки, Близького Сходу.

Перший рейс із доставки вантажів для боротьби з коронавірусом Ан-225 “Мрія” виконав 11 квітня.

Читайте також:
У “Борисполі” приземлився ще один літак з Китаю з медобладнанням

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна