З 11 травня карантин буде пом’якшений, – глава МОЗ

 

Із 11 травня карантинні обмеження в Україні будуть послаблені.

Як передає “Новинарня“, про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на ранковому брифінгу в п’ятницю, 1 травня.

“Ми щодня аналізуємо ситуацію і готуємо пом’якшення карантинних заходів уже з 11 травня. Всі наші рішення грунтуються на думці фахівців. З 11 травня ми будемо робити пом’якшення, бо на сьогоднішній день це дозволяє ситуація. Ми будемо впевнені, що ці дії у майбутньому не погіршать ситуацію”, – зазначив глава МОЗ.

Нагадаємо, минулого тижня уряд презентував дорожню карту виходу України з карантину в п’ять етапів. При цьому 29 квітня прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що з 11 травня Кабмін планує запровадити адаптивний карантин.

Як інформувала “Новинарня“, за минулу добу в Україні діагностували 455 нових випадків коронавірусної хвороби. Померли 11 пацієнтів, одужали – 175.
Загалом станом на ранок 1 травня в Україні відомо про 10861 лабораторно підтверджений випадок коронавірусної хвороби COVID-19, з них 272 летальні, 1413 пацієнтів одужали.
Відношення нових випадків до загального числа інфікованих уже кілька днів не перевищує 4-5%.

Карантинні обмеження в умовах пандемії COVID-19 в Україні були запроваджені з 12 березня.

Згідно з рішенням РНБО, Україна закрила на два тижні кордон для іноземних громадян із 17 березня, а також пункти пропуску для авіа-, залізничного і автобусного сполучення із закордоном.
Із 17-18 березня в Україні припинено рух метро, міжміське й міжобласне пасажирське сполучення, введено обмеження на роботу закладів обслуговування й торгівлі, на пересування в населених пунктах та встановлено відповідальність за їх порушення. Раніше оголошено карантин для освітніх закладів. Із 23 березня Київ зупинив всі пасажирські транспортні перевезення, крім критичної сфери.

Із 6 квітня уряд посилив карантинні заходи, а надалі скоригував. 22 квітня Кабмін продовжив карантин до 11 травня.

У 20-х числах квітня деякі країни Європи почали поступово виходити з карантину (ДаніяАвстріяЧехія тощо).

Читайте також:
Другий-четвертий етапи виходу з карантину можуть початися одночасно, – Шмигаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна