Другий-четвертий етапи виходу з карантину можуть початися одночасно, – Шмигаль

 

Другий, третій або четвертий етапи зняття карантинних обмежень можуть початися одночасно.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у понеділок, 27 квітня.

“Минулого тижня ми презентували дорожню карту виходу країни з карантину. Сподіваємося, що стартова точка настане 11 травня. Наступні етапи не прив’язані до конкретних дат, а їх запуск залежить від динаміки захворювання. Тобто якщо уряд бачитиме, що кількість захворілих знижується, то другий, третій або четвертий етап можуть початися одночасно“, – повідомив Шмигаль у соцмережі.

За словами глави уряду, якщо в країні спостерігатиметься значне збільшення кількості захворілих, то карантинні заходи можуть знову бути посилені.

Прем’єр додав, що доручив кожному міністерству та відомству доручив сформувати детальні роз’яснення, за яких умов мають працювати об’єкти, котрі відкриватимуться.

“Так, Мінекономіки та МОЗ вже розробили чіткі критерії роботи та алгоритми контролю продовольчих ринків. Це дасть можливість цієї середи ухвалити рішення про відкриття більш ніж 280 ринків по всій Україні. Цей перелік може бути розширений, якщо й інші ринки зможуть забезпечити належні умови роботи”, – зазначив прем’єр.

Він нагадав, що на окремих етапах передбачається відкриття з обмеженнями деяких закладів.

“Ці обмеження будемо на кожному етапі пом’якшувати. Це стосується закладів освіти, кав’ярень, спортивних залів тощо”, – розповів Шмигаль.

План виходу з карантину, оприлюднений урядом 24 квітня:

Як інформувала “Новинарня“, станом на ранок 27 квітня в Україні виявили 9009 випадків COVID-19 – плюс 392 за добу,  220 людей померли.

Читайте також:
В Україні підтримка карантинних заходів населенням знизилася до 54%, – соціологія

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна