“Школа онлайн” замінила урок про війну з РФ на розповідь боксера Усика. В’ятрович вимагає пояснень

“Всеукраїнська школа онлайн”, яку в умовах карантину запустив офіс президента Володимира Зеленського, замість уроку на тему “Російсько-українська війна” показала урок про науково-технологічну революцію за участю боксера Олександра Усика.

Зміна в трансляції на офіційному YouTube-каналі Міністерства освіти і науки відбулася в четвер, 30 квітня.

Розклад трансляцій для 11-го класу на сайті МОН у рамках предмету “Всесвітня історія” передбачав тему “Агресія Росії проти України у 2014 році. Російсько-українська війна”. Однак без пояснень замість заявленого уроку вийшла програма про науково-технологічну революцію, в якій співрозмовником викладача був боксер Олександр Усик, відомий своїми інтернаціональними, проросійськими поглядами та симпатіями до Російської православної церкви.

Така заміна викликала обурення і в соцмережах, і серед українських політиків.

Зокрема різку заяву зробив колишній голова Інституту нацпам’яті, історик та нардеп Володимир В’ятрович (“Європейська солідарність”).

“Цей ганебний прогин перед Москвою потребує офіційних пояснень. Міністерство освіти і науки та Всеукраїнська школа онлайн мають офіційно пояснити, хто і чому дав вказівку позбавити старшокласників можливості почути правду про російську агресію”, – написав В’ятрович у фейсбуці.

Нагадаємо, раніше “Всеукраїнську школу онлайн”, що транслюється в інтернеті та на різних телеканалах, розкритикували за численні помилки у викладі вчителів.
Депутати із фракції “Слуга народу” влаштували на захист вчителів акцію “Маю право на помилку“.

Читайте також:
Зеленський запропонував називати вулиці на честь боксера Усика, а не “Бендери”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна