Геращенко: Флешмоб від “слуг” про право на помилку – це сигнал виборцю, що він помилився

 

Ірина Геращенко

народна депутатка України (партія “Європейська солідарність”), колишня представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, колишня уповноважена президента України з питань врегулювання ситуації на Донбасі

(FB)

Перформенс від “слуг” – “Маю право на помилку”.

Під егідою захисту вчителів, в цьому слогані стільки підсвідомого.

По Фрейду, захист себе, своїх суцільних помилок. Ну, й сигнал своєму виборцю: ну, помилилися ви рік тому, але ж маєте право.

А спочатку був агресивний відосик Зеленського, де замість розказати, нарешті, суспільству, як влада збирається рятувати економіку, захистити українських медиків, які сьогодні сотнями підхоплюють вірус через відсутність костюмів, масок, дезінфекторів, замість поінформувати суспільство про двотижневу пожежу в Чорнобилі, він клеймив ганьбою тих, хто дозволив собі критикувати продукт “Кварталу” і “Мамахохотала”.

Людина, яка стала президентом на обсміюванні, приниженні, знущанні, безкарному знищенні репутації інших, формуючи недовіру, злобу ненависть до українських політиків, тепер розповідає, яке це айайай.

А щодо вчителів, то вони мають право обмовитися чи помилитися через хвилювання. Головне – вміти помилку виправляти і вчити цьому дітей. Вчити не лише праву на помилки, а й того, що помилки треба виправляти, або відповідати за них.

Цьому в українських школах не вчать.

Потім маємо суспільство суцільних помилок, яке відстоює єдине своє право на помилку. Й гадки не має про відповідальність.

Р. S. Ілюстрація від “Букви” добре передає картину сучасної України. Тільки лікарі, пожежники не мають права на помилку сьогодні. Людини-відосика там не вистачає. Для повноти армагедону.

Читайте також:
Геращенко: Влада відмовилася посприяти в доставці 100 тис. захисних костюмів для медиків від Фонду Порошенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна