На шляху до зняття карантину: приріст нових хворих в Україні – менше 5% другу добу поспіль

 

Станом на вівторок, 28 квітня, добовий приріст нових заражень на COVID-19 в Україні становить 4,45% від загальної кількості випадків.

Це мінімальне значення за 1,5 місяці пандемії, відколи в державі діагностували перших десять випадків коронавірусної хвороби, інформує видання “Збруч”.

“Попереднє мінімальне значення було 27 квітня – 4,55%. Якщо ми беремо на віру всі офіційні дані і припускаємо, що вони збігаються із темпами поширення пандемії, то математична апроксимація не виключає – пік пандемії вже позаду“, – йдеться у повідомленні.

Джерело: “Збруч”

Журналіст Володимир Семків зазначає, що такі спостереження – “виглядають, як світло вкінці тунелю”.

“Звичайно, залишаються певні сумніви через фактор вихідних, понеділкове і вівторкове просідання може пояснюватися вікендом. Завтра – той день, коли стане ясно, чи це дійсно стійкий спад. До речі, вже дві доби як в нас <5% (за іншими підрахунками – п’ять діб)”, – пише він у фейсбуці у вівторок, 28 квітня.

Як інформувала “Новинарня“, за минулу добу, 27 квітня, в Україні діагностували 401 новий випадок коронавірусної хвороби. Померли 19 пацієнтів, одужали – 128.
Загалом на 28 квітня – 9410 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 239 летальних, 992 пацієнти одужали.

Нагадаємо, 24 квітня прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що для першого етапу зняття карантинних обмежень необхідно, щоб протягом 10 днів кількість хворих не зростала більше 5%.

Читайте також:
Другий-четвертий етапи виходу з карантину можуть початися одночасно, – Шмигаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна