Допомога Україні та санкції проти РФ: Шмигаль розповів деталі зустрічі з міністеркою фінансів США

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч із міністеркою фінансів США Джанет Єллен, під час якої сторони обговорили допомогу Україні та необхідність посилення санкцій проти Росії.

Про це глава уряду розповів у Telegram 18 квітня.

“Розраховуємо, що Сполучені Штати і далі будуть з Україною в нашій боротьбі. Що допомога нашій державі на 2024 рік буде розблокована, включно з безпосередньою фінансовою підтримкою. Наголосив на цьому під час спільних заяв для ЗМІ за підсумками зустрічі з міністеркою фінансів США Джанет Єллен”, – зазначив Шмигаль.

Від початку повномасштабної війни США взяли на себе зобов’язань на майже 45 млрд доларів у сфері оборони — Україна отримала 55 пакетів військової підтримки та близько 22,9 млрд доларів грантів.

“Україна вдячна лідерству Сполучених Штатів у консультаціях з країнами G7 щодо конфіскації заморожених російських активів. Очікуємо, що Конгрес ухвалить закон і надасть уряду США повноваження їх конфісковувати для допомоги Україні”, – додав прем’єр.

Шмигаль проінформував Єллен про реформи, які Київ реалізує на шляху до вступу в ЄС та НАТО. І заявив про готовність поглиблювати нашу двосторонню співпрацю, спрямовану на перемогу у цій війні та встановлення справедливого миру для України та для Європи.

Читайте також:
Шмигаль зустрівся з президентом Естонії: що обговорили

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна