У Києві суд порушив справу через неподання Єрмаком декларації за 2019 рік

 

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження щодо неподання декларації Андрієм Єрмаком як кандидатом на посаду голови офісу президента.

Про це у середу, 25 березня, повідомляє пресслужба суду.

Справу відкрили за позовом позафракційного народного депутата Антона Полякова до голови Національного агентства з питань запобігання корупції Олександра Новікова.

Позивач просить суд зобов’язати керівника НАЗК надати припис президентові Володимиру Зеленському щодо проведення службового розслідування. Депутат просить з’ясувати причини неподання Єрмаком як кандидатом на посаду голови ОП декларації за 2019 рік.

Серед інших вимог позову – визнати таку бездіяльність очільника НАЗК протиправною.

Суд розглядатиме справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.

Як інформувала “Новинарня“, 11 лютого президент Володимир Зеленський призначив Андрія Єрмака на посаду керівника офісу глави держави. Перед цим Зеленський звільнив його з посади помічника президента, а Андрія Богдана – з посади керівника ОП.

Декларація Єрмака зараз доступна на сайті НАЗК і була подана щонайменше на п’ять днів пізніше, ніж це передбачає антикорупційне законодавство (декларація мала бути подана ще до призначення).

Читайте також:
Новий міністр економіки Петрашко “не встиг” задекларувати квартиру в Москві, маєток під Києвом і два авто

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна