Мільйонер із дев’ятьма компаніями: голова ОП Єрмак нарешті подав декларацію

 

Новий керівник офісу президента України Андрій Єрмак, який досі був помічником глави держави, подав декларацію про майновий стан та доходи за 2019 рік.

Як передає “Новинарня“, декларація доступна на сайті НАЗК і подана щонайменше на п’ять днів пізніше, ніж це передбачає антикорупційне законодавство (декларація мала бути подана ще до призначення).

Єрмак задекларував квартиру в Києві площею 108 кв. м (придбана 2005 року), вартістю понад 3,5 млн гривень, та автомобіль Toyota Camry 2015 року випуску.

Також голова офісу президента володіє низкою корпоративних прав – на адвокатське об’єднання і ТОВ “Міжнародна правнича компанія” (60% і 50%), ТОВ “Ер Пі Ай” (100%), ТОВ “Гарнет інтернешнл медіа груп” (99%), ТОВ “Міжнародна фармацевтична група” (50%), ЗАТ “Інтерпромфінанс” (10%), ТОВ “Ама віжн” (33,33%) та ін., загалом дев’ять.

Власником (контролером) Єрмак є у 12 компаніях, членом – у семи ГО.

Єрмак показав 256 тисяч гривень доходу за рік – переважно це заробітна плата та дохід від підприємницької діяльності.

Окрім цього, Єрмак задекларував 9 млн 722 тис 290 грн грошових активів. При цьому він позичив 1 380 660 грн третім особам. Готівкою керівник ОП тримає 347 тисяч доларів та 50 тисяч євро.

Крім того, в декларацію внесено дві великі заборгованості перед декларантом за договорами на загальну суму понад 8 млн гривень.

У декларації також зазначені фінансові зобов’язання Андрія Єрмака перед “Альфа-банком” на суму 1 262 500 грн.

Як повідомляла “Новинарня“, 11 лютого президент Володимир Зеленський призначив Андрія Єрмака на посаду керівника офісу глави держави. Перед цим Зеленський звільнив його з посади помічника президента, а Андрія Богдана – з посади керівника ОП.

Читайте також:
Єрмак прокоментував розслідування “Схем” про Зеленського і Патрушева

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна