“Почав із корупційного порушення”: Єрмак перед призначенням не подав декларацію

оновлено

Робота нового керівника офісу президента Андрія Єрмака почалася з порушення антикорупційного законодавства – він перед призначенням на посаду не подав декларацію про доходи та майно.

Про це 11 лютого заявив народний депутат від фракції “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко.

“Відповідно до закону про запобігання корупції особа, яка претендує на посаду, в тому числі керівника офісу президента, до свого призначення або обрання повинна подати свою декларацію за минулий рік. Але в Єдиному реєстрі декларацій осіб відсутнє повідомлення про те, що Андрій Борисович Єрмак вніс свою декларацію за 2019 рік. Що ж, прекрасний старт нового очільника ОП одразу ж з корупційного правопорушення”, – написав нардеп у фейсбуці ввечері 11 лютого.

Гончаренко також нагадав про кримінальну відповідальність за порушення закону про запобігання корупції.

“Такі дії Єрмака підпадають під статтю 366 Кримінального кодексу України та можуть каратися позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років”, – зазначив депутат.

Станом на 9:00 12 лютого в Єдиному держреєстрі все ще немає декларації Єрмака Андрія Борисовича.

Як інформувала “Новинарня“, президент Володимир Зеленський звільнив з посади керівника ОП Андрія Богдана і натомість призначив на цей пост свого помічника Андрія Єрмака вранці 11 лютого.

Читайте також:
Новий голова ОП Єрмак тісно пов’язаний бізнес-схемами із владною верхівкою РФ, – “Схеми”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна