Новий голова ОП Єрмак тісно пов’язаний бізнес-схемами із владною верхівкою РФ, – “Схеми”

 

Наталія Седлецька
журналістка, “Схеми: корупція в деталях – RFERL”

(FB)

Про новопризначеного керівника ОП Андрія Єрмака. З цікавих фактів, маловідомих широкому загалу.

У нього є бізнес-партнер, громадянин Росії, який тісно пов’язаний з російською владною верхівкою. Його звати Рахамім Емануїлов, він бізнесмен та суспільно-політичний діяч в РФ.

Вони з Єрмаком – співзасновники двох українських компаній (ще була третя, але після нашого розслідування про це – обидва з неї вийшли).

Так ось – Рахамім Емануїлов в Москві має у власності банк під назвою “Інтерпромбанк”. Але не сам. А з російськими партнерами. Хто вони?

Один – зять Сергія Приходька, той який був віцепрем’єром в уряді Медвєдєва. Та засвітився у з скандалі через відпочинок та яхті з Дерипаскою та Настєю Рибкою. Нині – помічник нового очільника уряду РФ Мішустіна.

Другий – член Ради Федерації РФ, сенатор від Камчатського краю Валерій Пономарьов, “єдинорос”.

Третій – Ільгам Рагімов, нещодавно вийшов із акціонерів банку, але зв’язок з Емануїловим залишився по іншій лінії – вони з впливової московської общини “гірських євреїв”. Рагімов – друг та однокурсник Володимира Путіна.

Ми запитували Андрія Єрмака про його російського бізнес-партнера. У коментарі нам він відповів, що Емануїлов у 90-х “просто попросив його зареєструвати тут компанію”, але “ніяка господарська діяльність через цю компанію в результаті не велася”.

Але насправді – це не так. З моменту заснування дохід однієї з їхніх спільних фірм в Україні склав під 40 мільйонів гривень – це легко перевірити зі звітів компанії.

Читайте також:
“У хуках регіонала Тедеєва в Раді була часточка його помічника Андрія Єрмака”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна